Sjøsprøyt fra Offshore Norge
I føljetongen «oljebransjens hybris» kommer historien om havgruver høyt på listen.I DN 26. november pekte Bellona på risikoen for at havgru...
Nyheter
Publiseringsdato: 23. januar, 2001
Skrevet av: Marius Holm
Nyheter
SNT er bekymret:
Fisk og vilt er sunn mat, og vi oppfordres jo gjerne til å spise mer av den slags. Men nå er Statens næringsmiddeltilsyn (SNT) bekymret for om vi får i oss for mye miljøgifter når vi gafler i oss selvskutt andesteik, torsk fanget på bryggekanten og krabber fra Oslofjorden. For å finne ut hvor mye vilt og villfisk vi spiser, sender de nå ut en spørreundersøkelse om dette temaet til 10 000 nordmenn i utvalgte kommuner, både ved kysten og i innlandet.
Lave konsentrasjoner helseskadelig
– Dioksin, PCB, bly, kadmium, kvikksølv og radioaktivitet kan selv i lave konsentrasjoner føre til helseskader. Hvor mye miljøgiftene påvirker helsa vår, avhenger av hva slags mat vi spiser, og hvor mye vi spiser av de enkelte matvarene, sier Marie L.
Wiborg i SNT.
I føljetongen «oljebransjens hybris» kommer historien om havgruver høyt på listen.I DN 26. november pekte Bellona på risikoen for at havgru...
– Biomasse må behandles som den knappe naturressursen den er. Uten tydelig styring risikerer vi å undergrave både klima- og naturmål, sier seniorrådg...
– Oljebransjen har historisk produsert sin egen strøm, og det kan den fint fortsette med. Men utslippene må kuttes, og Melkøya-løsningen må styrkes b...
I går overleverte styringsgruppen for samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr 20 tiltak som fiskeriminister Marianne Sivertsen Næss og landbruksministe...