Nyheter

Hydrogen – høy prioritet

<i>Nå</i> er det rette tidspunktet å satse på hydrogen, mener Europakommisjonens president Romano Prodi.
European Commission Audiovisual Library

Publiseringsdato: 31. oktober, 2002

Skrevet av: Camilla Haugsten

"Hydrogen har veldig, veldig, topp, topp, topp prioritet", forteller Romano Prodi, president i Europakommisjonen, i et intervju til Reuters News Service.

Romano Prodi, president i Europakommisjonen, forteller i et intervju med Reuter at Kommisjonen mener er det rette tidspunktet å satse på hydrogen. Prodi sier at satsingen i størrelsesorden vil være nær 2,1 milliarder euro for den neste fireårsperioden.


Det finnes ingen empiri å følge, ingen eksempler, sier Prodi, og mener i denne sammenheng at man nå står overfor en rekke utfordringer, hvorav den første vil være å enes om et distribusjonsnettverk.


For å sikre at det ikke velges gal teknologi og gal løsning, vil Prodi oppmuntre til småskalaproduksjon og eksprimentering med småskaladistribusjon, skriver Reuter 31. oktober.


Europakommisjonen har som målsetting at fornybare energikilder skal dekke 12 prosent av EUs energibehov i 2010. I denne sammenheng ser Prodi på hydrogen som nøkkelen for måloppnåelse og forteller at: «Hydrogen har veldig, veldig, topp, topp, topp prioritet».