Nyheter

Frederic Hauge er mest troverdig i miljøspørsmål

Foto: Bellona

Publiseringsdato: 20. oktober, 2011

Skrevet av: Marianne Alfsen

Nordmenn mener Bellona-leder Frederic Hauge er den mest troverdige stemmen i miljø- og energidebatten her til lands. Det går frem i en undersøkelse publisert i siste utgave av bladet Kampanje.

Hvem stoler egentlig nordmenn mest på? Miljøorganisasjonene? regjeringen? Oljeselskapene?

Bellona på topp

På spørsmålet ”Hvem av disse aktørene fremmer sine synspunkter best i energi- og miljødebatten”, svarer 24 prosent Bellonaleder Frederic Hauge. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim kommer på andre plass, med 21 prosent, mens Energiminister Ola Borten Moe tar tredjeplassen med 19 prosent.

Undersøkelsen er gjort av PR-operatørene og YouGov Norway på oppdrag fra magasinet Kampanje.

– Hauge har vært en klar stemme i miljødebatten over lengre tid, og som leder for Bellona kan han tillate seg å være noe spissere i sine budskap enn det våre politikere kan, sier kreativ leder i PR-operatørene, Aina Lemoen Lunde Kristensen, til Kampanje.

Stoler på miljøvernforkjemperne

Generelt skårer miljøbevegelsen høyest på troverdighet. Én av tre (29 prosent) nordmenn svarer at de stoler mest på miljøforkjemperne. Regjeringen får 19 prosent oppslutning, mens oljeindustrien havner nederst, med bare 8 prosent oppslutning. Nesten halvparten av befolkningen (44 prosent) svarer at de ikke har tillit til noen av partene.