Ny julegave til atomindustrien

d02565361850067472c092c9cd20278d.jpeg

Sentrumsregjeringen:

I siste statsråd før jul har regjeringen i dag gitt Institutt for Energiteknikk (IFE) fornyet driftskonsesjon for sine atomanlegg i Halden og Kjeller som gjelder frem til og med 31.12.2008. IFE blir i konsesjonen pålagt en rekke innskjerpinger på områdene sikkerhet, miljø og åpenhet. Blant annet skal lagerene for brukt atombrensel sikres bedre og de forurensede områdene i Nitelva skal fjernes eller sikres, blant annet etter påtrykk fra Miljøstiftelsen Bellona.

-Med denne konsesjonen har Bondevik lagt alt til rette for at Norge vil få verdens eldste atomreaktor i drift. Sentrums partiene har samtidig kastet bort en gylden mulighet til å få gjennomført en styrt avvikling av Halden-reaktoren, i tråd med sine politiske programer, sier Thomas Nilsen, fagmedarbeider i Bellona.

-Vi er svært skuffet at Norge går inn i et nytt årtusen med fortsatt subsidiering av den internasjonale atomindustrien. Bellona anser imidlertid ikke kampen som over, og vi vil jobbe for at Halden-reaktoren legges ned lenge før 2008, fortsetter Thomas Nilsen.