Nyheter

SINTEF Ocean og Bellona inngår havbrukssamarbeid

Publiseringsdato: 9. februar, 2021

Skrevet av: Mari Bjordal

Sintef Ocean og Bellona har signert samarbeidsavtale. Nå skal partene jobbe sammen om å sette fart på utviklingen av fremtidsrettede og bærekraftige muligheter for norsk havbruk.

Joakim farge Leder av Bellonas bioprogram, Joakim Hauge. Credit: Roberto Di Trani

 

– SINTEF er en av Europas største uavhengige forskningsinstitusjoner, og SINTEF Ocean står i fronten av en rekke satsinger på bærekraftige muligheter i norsk havbruk. Gjennom å kombinere SINTEF Oceans forsknings- og teknologikompetanse og Bellonas fokus på bærekraftig innovasjon ligger alt til rette for et meget spennende samarbeid i tiden som kommer, sier leder for Bellonas bioprogram, Joakim Hauge.

Fiskefôr på tallerkenen

Fôr til norsk lakseproduksjon er et tema begge parter allerede er engasjert i. Nå slår de hodene sammen for å fremskynde utviklingen mot et mer bærekraftig fôr til norsk oppdrettsnæring.

 

Gunvor Øie-SINTEF nærbilde Forskningssjef i SINTEF Ocean, Gunvor Øie. Credit: SINTEF

 

– Vi i SINTEF Ocean gleder oss til å samarbeide med Bellona og bidra til å realisere nye, bærekraftige havbruksløsninger. Høsting av arter i havet som befinner seg lengre ned i næringskjeden og dyrking av slike organismer på land har vært et viktig forskningsområde for SINTEF Ocean i mange år. Utvikling av bærekraftig fôr er viktig for fortsatt vekst i havbruksnæringen, og det ønsker vi å bidra til, sier forskningssjef i SINTEF Ocean, Gunvor Øie.

– Bellona er glade for å inngå denne avtalen med SINTEF Ocean. Samarbeidet inngår i den strategiske satsingen på havbruk vi har etablert gjennom Bærekraftig Havbruk 2030, og vil styrke satsingen vi gjør med sentrale partnere i Råvareløftet, sier Joakim Hauge.