Nyheter

Pathfinder og Bellona inngår partnerskap

Frederic Hauge og Lois Quam under et Bellona-seminar i 2015
(Foto: Marius Dalen/Bellona)

Publiseringsdato: 20. oktober, 2022

Skrevet av: Signy Fardal

Bellona inngår samarbeid med den globale helseorganisasjonen Pathfinder. Målet med samarbeidet er å påskynde arbeidet med å innføre klimatiltak som fremmer kvinners situasjon i den delen av verden som står overfor de mest krevende konsekvensene av klimaendringene.

Pathfinder ledes av norskamerikanske Lois Quam, som har vært på det amerikanske businessmagasinet Forbes sin liste over verdens mest innflytelsesrike kvinnelige næringslivsledere tre ganger. Quam ledet også tidligere President Barack Obama sitt globale helseinitiativ og  hun rapporterte direkte  til daværende utenriksminister Hillary Clinton.

Pathfinder har over mange tiår bygget opp et nettverk av helserelaterte tjenester for kvinner og jenter i Afrika, Sør-Asia og Midtøsten, mens Bellona bringer en løsningsbasert tilnærming til miljøutfordringer rundt om i verden.

– Klimaendringer truer helsesystemene i lokalsamfunnene der vi jobber. Ekstremvær forårsaket av klimaendringer blir stadig mer alvorlig. Bellona sitt fokus på innovative prosjekter som gir velprøvde, lokalt baserte løsninger for å møte klimaendringer, er en game changer for oss, sier Lois Quam.

Pathfinder har jobbet i over 100 land og sett på nært hold hvordan verdens tøffeste utfordringer ofte løses ved å investere i kvinner og jenter.

– For å møte den alvorligste trusselen mot planeten vår i dag, må verden aktivere vår største uutnyttede ressurs: oppfinnsomheten, kunnskapen og lederskapet til kvinner og jenter, sier Lois Quam.

– Jeg er overbevist om at å løse klimaendringer ikke er et spørsmål om håp. Det er et spørsmål om valg, beslutning og mot til å gjennomføre handling. Bellonas mål er et gjenopprettende, rettferdig og demokratisk karbon-negativt samfunn. Vi jobber med innovatører, banebrytende bedrifter og organisasjoner som utvikler kreative løsninger. Å samarbeide med Pathfinder vil realisere banebrytende prosjekter  for å løse mat-, energi-, vann- og klimakrisene. Dette nye partnerskapet vil tillate oppskalering av prosjektene våre til fordel for kvinner, jenter og lokalsamfunn der de bor, og være av stor betydning spesielt for vår søsterstiftelse Sahara Forest Project, sier Bellona-stifter Frederic Hauge.

Les mer om Sahara Forest project her.