Nyheter

Bellona åpner nytt kontor i St. Petersburg

Cutting the ribbon at the new Bellona St. Petersburg office.
Vera Ponomareva/Bellona

Publiseringsdato: 21. oktober, 2006

Bellona har endelig fått et nytt kontor for sine ansatte i St. Petersburg. Det gjør arbeidsforholdene langt mer stabile, mener Aleksandr Nikitin, som leder kontoret i St. Petersburg.

ST. PETERSBURG:

Bellona feiret sine lokaler med en flott åpning i går, fredag 20. oktober. Blant de frammøtte var konsuler fra Norge, Tyskland, USA og Storbritannia, representanter fra en rekke organisasjoner, presse og besøkende fra Bellonas kontorer i Oslo og Murmansk.

Det er første gang Bellona eier sine egne lokaler i St. Petersburg. Tidligere har Bellona bare leid lokaler, og det har gjort at man har vært mer utsatt. Det er en pengegave fra Arne Vidar som har gjort det mulig for Bellona St. Petersburg å gå til innkjøp av det nye kontorlokalet.

– Å ha vårt eget kontor handler ikke bare om hvilket sted vi skal holde til. Det er et stort skritt i retning av større stabilitet, sa kontorets leder, Aleksandr Nikitin til de frammøtte.

– Dere vet alle hvor vanskelig situasjonen for ikke-statlige organisasjoner er i Russland for tiden, så derfor ønsker jeg at vårt kontor kan være et ressurssenter for andre organisasjoner som trenger støtte, sa Nikitin.

[slideshow1]

Bellona-kontoret i St. Petersburg har offisielt navnet Environmental Rights Centre Bellona.