Nyheter

Bellona presenterer 101 klimaløsninger

København Kommune presenterer sitt arrangement på Rådhusplassen under FNs klimatoppmøte i desember. Overborgerbester Ritt Bjerregaard i midten, Bellonas nestleder Marius Holm til venstre.
(foto: københavn kommune)

Publiseringsdato: 29. september, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Bellona blir kunnskapssenter på Københavns Rådhusplass, når klimatopper fra hele verden inntar byen i desember. Bellona er en av tre hovedsamarbeidspartnere til København kommune under FNs klimatoppmøte, og medarrangør av et stort folkelig arrangement på Rådhusplassen.

København: Under FNs klimatoppmøte blir Københavns Rådhusplass omdannet til byen ”HopenhagenLIVE”.

Bellona, i samarbeid med Statkraft, vil ha en paviljong, som blir Hopenhagens kunnskapssenter. Her får besøkende oppdateringer fra forhandlingene på Bella Center, og ikke minst får de prøve å løse klimakrisen med et utvalg av Bellonas ”101 løsninger” på et mulitmedia bord.

”101 løsninger” er nøye valgt ut av Bellona, og vil bli presentert på engelsk og norsk web og magasin i tillegg til mulitmediabordet.

København kommunes andre hovedsamarbeidspartnere er WWF og Roskildefestivalen. Rådhusplassens landemerke blir en stor klode som skal sende signal til forhandlingssenteret om klodens tilstand.

Viktig arena i København

– København kommunes planer for FNs klimatoppmøte er imponerende. Kommunen har forstått at klima er noe som angår alle, sier Bellonas nestleder Marius Holm, som deltok på pressekonferansen i København tirsdag, hvor kommunens stolthet ble presentert.

Bellona kommer til å være til stede på de to viktige arenaene i København i desember: Rådhusplassen og forhandlingssenteret Bella Center, og vil knytte disse to arenaene sammen.

– København er en svært viktig arena for å vise løsninger på klimakrisen, for å skape håp og mot for verdens politikere og forhandlere, og for å gjøre det umulig å ikke satse fullt på en ambisiøs klimaavtale, sier Holm.

Internasjonalt fokus

Bellona har vokst fra å grave opp forurensende tønner, til å bli en internasjonal løsningsorientert organisasjon med til sammen 70 ansatte, og kontorer i Oslo, København, Brussel, Washington DC, Murmansk og St. Petersburg.

Pressekontakter:
Marius Holm, nestleder i Bellona: +47 95 72 16 32, mariush@bellona.no
Tone Foss Aspevoll, informasjonsansvarlig i Bellona, +47 91 72 02 67, tone@bellona.no