Nyheter

Leder i Lofotrådet støtter aksjonsskipper

Leder i Lofotrådet og Flakstad-ordfører Erling Sandnes forstår handlemåten til Røst-varaordfører Trond Storåker.
Foto: Gullik Maas Pedersen, Lofotposten

Publiseringsdato: 25. juli, 2000

Skrevet av: Cato Buch

Skepsisen mot oljeleting i Barentshavet er stor, og jeg har full forståelse for Trond Storåkers handlemåte, sier leder i Lofotrådet og Flakstad-ordfører Erling Sandnes. Storåker var skipper på aksjonsbåten.

Skipper på aksjonsskuta Osan var varaordfører på Røst Trond Storåker. Han ser ingen motsetning mellom å være folkevalgt og aksjonist som går i spissen for å bryte norsk lov. Storåker har i mange år vært en ivrig talsmann mot oljeboring i fiskerike områder, og aldri lagt skjul på at han vil støtte aksjoner.

– Det er første gang jeg deltar i en aksjon mot oljeboring i nord. Jeg vil ikke nøle med å delta igjen, uansett fengsel eller bot, sier Storåker som er varaordfører for Samarbeidslista på Røst og medlem av Kystpartiet.

– Etter aksjonen i helga vil oljeletingen bli diskutert i Lofotrådet. Jeg tør si at det i Lofoten er stor skepsis mot planene, sier leder i Lofotrådet Erling Sandnes til Lofotposten.

Etterforskningen kan ta uker
Politiinspektør Jone Hognestad ved Troms politikammer opplyser at etterforskningen etter helgens aksjon mot oljeplattformen Transocean Arctic kan ta flere uker. – Det gjenstår avhør av mannskapet ombord på slepebåten. På grunn av ferieavvikling kan det ta noen uker, sier Hognestad til Lofotposten.