Nyheter

Gi deg Steensnæs!

Olje- og energiminister Einar Steensnæs.
Jan Larsen / OED

Publiseringsdato: 3. juli, 2003

Skrevet av: Christine Molland Karlsen

Nå får du slutte å sutre over at vi kommenterte ”utredningen” din før du fikk skrevet sammendraget. Alt innholdet har vært offentlig siden 1. april. At du bare leser sammendraget får bli din sak!

Konsekvensutredningen Lofoten-Barentshavet:

Oljeminister Einar Steensnæs går rundt og sutrer over at miljøvernerne kom med kritiske kommentarer til konsekvensutredningen allerede før den var offentliggjort. Selvfølgelig kunne vi det, alt materialet ble jo offentliggjort rundt 20. mars i år og presentert 1. og 2. april på et seminar i Tromsø. Til orientering ligger de ute på ditt eget departements hjemmesider, les de her.

Vell har det tatt noe tid å lese de 1100 sidene med delstudier, men vi bruker jo ikke tiden på fine middager med oljeselskapene.

At du kan bli sur og irritert over at vi ikke bare leser sammendragsrapporten (som du kaller konsekvensutredningen), men hele materialet, er derfor meget overraskende. Egentlig er det vel vi som bør sutre over at du kan si til Aftenposten 1. juli at oljevirksomhet i Lofoten – Barentshavet er forbundet med liten miljøfare når det virker som du i beste fall bare har lest sammendraget. For en måte å forvalte ett av verdens rikeste naturområder på!