Nyheter

Været stoppet Eirik Raude

Frederic Hauge er i Ølen sammen med mange miljøvernere fra Bellona og Natur og Ungdom.
Foto: Bellona

Publiseringsdato: 13. november, 2004

Skrevet av: Hanne Bakke

Boreriggen Eirik Raude ligger i kveld på samme sted som for et døgn siden. Trolig har det dårlige været hindret riggen i å gå ut Ølenfjorden.

Det har i dag vært stor aktivitet på riggen Eirik Raude, og den siste finpussen gjøres nå før riggen går ut Ølenfjorden med retning Troll-feltet og deretter Barentshavet.

I følge Statoil skulle riggen gått ut fra Ølensvåg i dag under forutsetning av gode værforhold. Men været har vært alt annet enn gunstig og mye vind har bl.a. gjort lossingsarbeidet vanskelig.

De første forberedelsene på avreise ble gjort i går da riggen la noen meter ut fra kaien til Westcon der den har ligget for oppgradering. Aktivitetsnivået rundt og på riggen har tatt seg opp de siste 48 timene, og fredag ettermiddag kom også en politibåt til Ølen for å overvære riggens avreise.

90dbaba8274afd619211743110b32cd4.jpeg Photo: Foto: Bellona¸rra

Denne politibåten har i hele dag ligget ved riggen, bortsett fra noen runder for å fotografere Bellonas miljøpatruljebåt S/Y Kallinika. I dag kom også ytterligere en politibåt samt en Kystvaktbåt til Ølen – så sikkerheten rundt Eirik Raude er upåklagelig. Kystvaktbåten ligger nå ved Dreganeset der Natur og Ungdom etablerte sin protestcamp 18. oktober.

Rundt klokka 15. 30 i ettermiddag stillnet aktiviteten rundt riggen av og det kan se ut som om man har gitt opp å få riggen av gårde i dag.

– Bellona og Natur og Ungdom finner det helt uakseptabelt at boreriggen flyttes før klagefristen har gått ut. Vi blir på denne måten robbet for den faglige og demokratiske muligheten til å påvirke beslutningen, sier en kampklar Frederic Hauge til Bellona Web.