Nyheter

Uakseptabelt med gassrør til Grenland uten CO2-håndtering

Publiseringsdato: 10. mars, 2005

- Vi er redde for det politiske sviket det vil være for enhver regjering å akseptere byggingen av gassrørledning til Grenland uten klare avtaler om CO2-håndtering, sier Bellona-leder Frederic Hauge. - Dette vil vi bekjempe på det sterkeste med de fredelige virkemidler vi har til rådighet, presiserer han.

 

PRESSEMELDING:

 

 

– Vi har lang erfaring med å arbeide med CO2-håndtering, sier siv.ing Beate Kristiansen, leder for Bellonas energiarbeid. – Gassrør til Grenland er uakseptabelt for Bellona, dersom ikke CO2-håndtering er en del av dette. Vi ser samtidig muligheter, og ønsker å se konstruktivt på problemene, derfor setter vi pris på den dialogen og åpenheten bedriftene viser, sier Beate Kristiansen.

Bellona har siden tirsdag ligget til kai i Grenlandsområdet med miljøskipet Kallinika. Hensikten med besøket er å få oppdatert og bedret forståelsen om miljøsituasjonen i regionen. Under besøket vil Bellona avholde en rekke møter med næringslivet i regionen for å diskutere og lære mer om de faktiske forhold rundt planene for gass til Grenland, og mulighetene for CO2-håndtering. Bedrifter som Hydro Polymer, Borealis, Yara, Skagerak Energi, Eramet og Norcem er noen av dem ønsker Bellona en tett dialog med.