Nyheter

Gir ikke penger til Kårstø-rensing

Marius Holm tilbakeviser kritikken mot Bellonas faglige arbeid.
(Foto: Anne Karin Sæther/Bellona)

Publiseringsdato: 5. oktober, 2010

Skrevet av: Anne Karin Sæther

Regjeringen gir ingen penger til CO2-håndtering på Kårstø over statsbudsjettet. – Håpløst av regjeringen. Alt ligger til rette for å kutte utslippene på Kårstø, så de har ingen grunn til å sitte på rumpa, sier Bellonas nestleder Marius Holm.

I formiddag la den rødgrønne regjeringen fram statsbudsjettet for 2011. Der bevilges det ikke penger til CO2-håndtering på Kårstø.

– Dette er vanskelig å forstå. Kårstø er Norges neststørste punktutslipp, og hvis regjeringen vil nå sine klimamål, må de fjerne CO2-en fra Kårstø, sier nestleder i Bellona, Marius Holm.

Stillstand på Kårstø

Bellona er skuffet over stillstanden på Kårstø, som skulle være et av regjeringens prestisjeprosjekter for CO2-håndtering.

I en pressemelding fra Olje- og energidepartementet i dag heter det at ”CO2-håndtering på Kårstø vurderes opp mot andre klimatiltak i regjeringens arbeid med en melding til Stortinget om klimapolitikken.”

– Hvorfor er de så passive? De vet at de kan sette i gang, så hvorfor gjør de det ikke, spør Hom.

Hva sier Solheim nå?

I fjor slo en kartleggingsstudie fast at det kan fjernes enorme CO2-utslipp fra både gassterminalen og gasskraftverket på Kårstø.

Bellona har lenge argumentert for en slik integrert løsning, og med studien som ble levert oljeministeren i fjor ble det klart at det ville fungert godt både teknisk og økonomisk.

– Solheim har tidligere tatt til orde for å rense hele Kårstø med en slik løsning. Vi er spent på å høre hva han synes om at det ikke skjer noen verdens ting på Kårstø nå, sier Holm.