Nyheter

– Oljegutten Borten Moe ljuger

Olje- og energiminister Ola Borten Moe
(Foto: OED)

Publiseringsdato: 31. august, 2011

Skrevet av: Anne Karin Sæther

– Jeg forventer at olje- og energiministeren dementerer løgnene han sprer om Bellona, sier Frederic Hauge, som fraråder miljøbevisste velgere å stemme Sp inntil Ola Borten Moe går av.

– Ola Borten Moe viser i dag enda en gang at han er en miljøpolitisk analfabet.  Så lenge han er olje- og energiminister, må alle som bryr seg om klimaet ligge unna partiet hans.

– Når det gjelder de blanke løgnene han serverer om oss, kan han ikke gjøre annet enn å legge seg flat og love at han skal skjerpe seg. Det er fullstendig uholdbart at vi har en minister som ikke er i stand til å referere våre standpunkter på en redelig måte.

Det er Bellona-general Frederic Hauges reaksjon etter at Ola Borten Moe i et NTB-intervju i går gikk til frontalangrep på miljøbevegelsen.

Vet ikke hva han snakker om

Sp-ministeren er sitert på at han “opplever at miljøbevegelsen aktivt legger kjelker i veien for at vi skal lykkes med våre ambisiøse fornybare mål”.

– Bellona har ikke jobbet mot kraftmaster og viktig infrastruktur for mer fornybar energi, vi står knallhardt på for mer vindkraft, og vi støtter småkraftutbygging. Borten Moes påstander er dikt og forbannet løgn.

Moe satser på gammeldagse løsninger

Hauge kan fortelle at olje- og energiministeren ikke har hatt ett eneste møte med Bellona siden han gikk på.

– De eneste stedene vi har truffet Borten Moe, er i radiodebatter. Da er det ekstra provoserende at han reiser på turné i Nord-Norge og sprer løgner om oss.

Ifølge NTB mener Borten Moe også at miljøorganisasjonenes verdensbilde har fått dominere klimadebatten for mye, og sikter til diskusjonen om hvilke miljøeffekter norsk olje og gass har.

– I løpet av sin korte tid i regjeringen har Borten Moe demonstrert ettertrykkelig at han vil tviholde på olje og gårsdagens energiløsninger, sier Hauge, som mener Norge i stedet burde bruke sin kompetanse til å bygge en fornybar industri for framtida.

Anspent forhold

Bellona-lederen møtte olje- og energiministeren til debatt i NRKs Her og Nå i dag, onsdag. Der sa Borten Moe at “har svært lite å beklage” overfor Bellona.

– Inntil den beklagelsen kommer, har vi en svært alvorlig situasjon mellom regjeringen og miljøbevegelsen, repliserte Hauge.