Løse påstander fra oljelobbyistene

ingressimage_280709-Lofoten-Kennedy-og-Hauge-Small.JPG Photo: (Foto: Tone Foss Aspevoll/Bellona)

OLF hevder i dag at Lofoten kommer til å bli åpnet for oljeboring i 2013. OLFs administrerende direktør Per Terje Vold bygger sin konklusjon på at Venstre og SV gjorde dårlige valg fordi de var mot oljeboring, og hevder at”alle vet” at Arbeiderpartiet, som i dag har inntatt en vente-posisjon, kommer til å være positive til oljeboring i de sårbare havområdene ved neste veiskille.
 
Bellona-leder Hauge etterlyser faglig hold i Vold sine påstander om at årsaken til Venstre og SVs nederlag skyldtes partienes olje-nei.
 
– Det kan være mange årsaker til at partiene taper velgere. OLF sin synsing står seg særlig dårlig fordi meningsmålinger om saken har vist at folket er delt på midten i oljespørsmålet.

Vedder på at verden ikke løser klimakrisen

OLF argumenterer videre for at de sårbare havområdene utenfor Lofoten bør åpnes for oljeboring fordi verden trenger mer energi.
 
– Det vi vet om konsekvensene av global oppvarming, gjør også at vi vet at vi ikke har råd til å mislykkes. Dette innebærer en dramatisk utfasing av fossilt brennstoff de neste tiårene, sier Hauge.
 
Hauge mener at å satse på oljeproduksjon utenfor Lofoten, er det samme som å vedde på at verden ikke klarer å løse klimaproblemet.
 
– Det er et meget kynisk veddemål. Klarer vi ikke hindre farlige klimaendringer kan det koste millioner av menneskeliv, OLF sin kortsiktige tankegang er synes jeg derfor er bekymringsverdig, avslutter Hauge.
 
For mer informasjon:
Informasjonssnsvarlig i Bellona Tone Foss Aspevoll: 917 20 267