Nyheter

Nye Think

Publiseringsdato: 11. september, 2002

Skrevet av: Sondre Grinna

Det var egentlig ikke meningen at den nye Thinken skulle vises på messa siden valget av batterier ennå ikke er klart. På grunn av at Ford vil trekke seg ut, valgte man imidlertid å stille ut allikevel for å kunne vise seg frem for nye investorer.


Den nye bilen er designet utvendig av Stig Olav Skeie og innvendig av Katinka von der Lippe. Plastkarosseriet er beholdt, men er noe glattere i overflaten. Det betyr fortsatt null rust og færre irriterende småbulker. Bakluken er fremdeles av glass helt ned til støtfangeren, noe som er svært praktisk i tillegg til å være stilig.


Ellers er det benyttet en rekke deler fra Ford: Rattet kommer fra Ford Fucus, passasjerairbagen fra den nye Fiestaen, dørhåndtakene fra Mondeo, speilet er det samme som brukes i Aston Martin DB7, høytalergrillen kommer fra Ford Galaxy og antennene fra Focus, mens innmaten i speedeometeret er tatt fra Mexico-versjonen av Ford Ka.


Den nye bilen er designet for å kunne sertifiseres både i USA og Europa. Dette har gitt kraftigere støtfangere. Girspaken er også skiftet ut til en standard automatgirspak etter krav fra andre siden av Atlanterhavet. Begge detaljene bidrar til et tøffere utseende.


I tillegg til et endret utseende er det nye tekniske finesser: ABS-bremser, servostyring, airbagger, elektriske vindusheiser og elektriske speil. Jeg gleder meg allerede til prøvekjøring.

ingressimage_wind_algae_solar_final_web-1-1..jpg Photo: Bellona


frontpageingressimage_Jonas-Helseth2.jpg Photo: Foto: Bellona