Nyheter

Tesla får lånegaranti fra USAs myndigheter

Frederic Hauge, leder i Bellona, kjører inn til mål i Viking Rally.
(Foto: Annicken Vargel/Bellona)

Publiseringsdato: 24. juni, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

Tesla Motors får lånegarantier på 465 millioner dollar til sin produksjon av el-biler. – Nå blir det familiebil fra Tesla, jubler leder i Bellona, Frederic Hauge. Han mener norske myndigheter burde følge USAs eksempel.

Tesla Motors får ca 465 millioner dollar i lavrentelån fra USAs energidepartement for å sette i gang produksjonen av rimelige, energieffektive elektriske kjøretøy, skriver Tesla Motors i en pressemelding.

Tesla vil bruke de 365 millioner dollarene til å produsere sin Model S, en elektrisk sjuseter familiebil som med rekkevidde på 480 kilometer per lading.

– Gi lånegaranti til norsk el-bilindustri

– Norske politikere burde gjøre som USA, og gi lånegarantier til norsk elbil-industri, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Tesla Motors produserer allerede el-sportsbilen Tesla Roadsters. Frederic Hauge blir eier nummer sju av en slik bil i Europa, og først i Norge.

Krever lite

– Det er lite som skal til nå for å gjøre den norske elbilproduksjonen lønnsom. Både Think og Buddy opplever rekordsalg, og trenger ikke statsstøtte for å overleve. Det eneste som skal til er lånegarantier for å sikre arbeidskapital. Think har den siste tiden solgt 2300 biler, noe som klart viser at markedet er klart for elbiler, sier Marius Holm, nestleder i Bellona.