Nyheter

– Regjeringen gjør seiere om til tap

(Foto:Andreas Kokkvold Tveit/Bellona)

Publiseringsdato: 25. mai, 2010

Skrevet av: Annicken Vargel

- Bellona har vunnet en lang rekke seiere gjennom tidene, men dagens regjering er i ferd med å gjøre mange av dem om til tap, sa Bellonaleder Frederic Hauge i dag under åpningen Bellonas årskonferanse.

– Det vi fikk se i forbindelse med biodieselsaken er et av mange eksempel på hvordan denne regjeringen ikke kombinerer miljøpolitikk og næringsutvikling, sa Frederic Hauge.

Ikke forutsigbarhet

– For investorer er det helt avgjørende at de har forutsigbarhet for sine investeringer. Jeg tviler på at investorene på Uniol har lyst til å gjøre noe lignende igjen. Uten forutsigbarhet er det umulig å utvikle et investormiljø i Norge, og mange ser nå heller etter muligheter i utlandet, sa Hauge.

Et annet eksempel på omgjøring av tidligere avgjørelser, er utsettelse av Mongstad.

– På CCS har Norge har gjort mer skade enn nytte. Jeg skal passe meg for hva jeg sier her, fordi jeg fremdeles er så forbannet på regjeringen for hvordan de utsetter Mongstad i fire nye år. Hva skal vi oppnå med denne utsettelsen?

Olje er unntaket

Det har vært mange nedturer med den nåværende regjeringen – bare på ett område har de vist forutsigbarhet, mener Hauge.

– Regjeringen har vært gode på å gi forutsigbarhet andre steder: Ingen andre regjeringer tildelt så mange oljeblokker som det har vært strid om.