Prosjekt

Praktisk talt plast

Norsk havbruksnæring er en storforbruker av plast og fiskeri og oppdrett står for 46% av den identifiserbare marine plastforurensningen i Norge.
Norsk havbruksnæring er en storforbruker av plast og fiskeri og oppdrett står for 46% av den identifiserbare marine plastforurensningen i Norge.

Kurs om god plasthåndtering i havbruket

Norsk havbruksnæring er en storforbruker av plast, og fiskeri og oppdrett står for 46% av den identifiserbare marine plastforurensningen i Norge. For å forebygge marin forsøpling og sikre bedre ressursutnyttelse gjennom resirkulering og gjenbruk av de store mengdene plast som brukes i næringen, har Bellona sammen med NTNU, Grieg Seafood og NCE Seafood Innovation utviklet et nettkurs om plasthåndtering i havbruksnæringen. Handelens Miljøfond har bevilget midler til å utvikle kurset.

Meld deg på her

Kurset består av fem moduler som gjennom praktiske eksempler viser hvordan man får på plass gode arbeidspraksiser for håndtering av plastutstyr. Det er også en egen modul som som viser hvordan ledelsen kan legge til rette for at medarbeiderne prioriterer god håndtering av utstyr og resirkulering.

Kurset er delt opp i fem moduler slik at man enkelt kan ta det inni mellom når det passer.

Målgruppen for nettkurset er fra flere ledd i verdikjeden. Det inkludere både ansatte i havbruksnæringen som håndterer plastutstyr og deres ledere, men også ansatte i servicenæringen og deres ledere i tillegg til akvakultur-lærlinger og elever på havbruk.

Nettkurset Praktisk talt plast slippes 1. september 2023. Det er gratis, åpent for alle og vil etterhvert også bli tilgjengelig på engelsk.

Kurset setter søkelys på god praksis for håndtering av utstyr, hvordan forebygge plastforurensning og hvordan bidra til økt gjenbruk og gjenvinning av utstyr fra havbruk. Målet er at dette skal bli en felles kunnskapsplattform som kan bidra til en ny standard for plasthåndtering i havbruksnæringen.

En smakebit fra kurset:

Våre fagpersoner

Silje Båtsvik Risholm

Silje Båtsvik Risholm

Seniorrådgiver, havbruk

Martin Melvær

Martin Sveinssønn Melvær

Teamleder, materialer og industri

Kari Torp

Kari Torp

Seniorrådgiver, havbruk