Nyheter

Bellona deltar på USA-guvernørers klimatoppmøte

Guvernør i California Arnold Schwarzenegger.
(Foto: gov.ca.gov/about/arnold)

Publiseringsdato: 1. oktober, 2009

Skrevet av: Tone Foss Aspevoll

California-guvernør Arnold Schwarzenegger er denne uka vertskap for "Governors’ Global Climate Summit". Toppmøtet vil gi innspill til en ny internasjonal klimaavtale. Bellona er blant deltakerne.

Frederic Hauge er invitert spesielt til «Governors’ Global Climate Summit» i Los Angeles denne uka.

I tillegg til de mange guvernørene, deltar også blant annet Englands statsminister Tony Blair, New York Times-legende Thomas Friedman og leder av FNs klimapanel Rajendra Pachauri.

Grønn vekst

Formålet med guvernørenes klimatoppmøte er å legge vilkårene til rette for en umiddelbar vekst i grønn økonomi, øke bruken av bærekraftig ren energi, redusere avhengigheten av olje, og redusere utslipp av klimagasser i forkant av, og til støtte for, den neste internasjonale klimaavtalen.

Forberedelse til København

Med sin deltakelse på «Governors’ Global Climate Summit» ønsker Bellona å bidra til å bedre den transatlantiske dialogen i forkant av FNs klimatoppmøte i København, hvor målet er å enes om en ny, internasjonal klimaavtale.

Under sitt opphold i USA, informerer også Bellona om sitt arbeid med Sahara Forest Project og klimatoppmøtet i København. I København vil Bellona presentere ”101 løsninger”. Bellona vil ha en markant tilstedeværelse på forhandlingssenteret Bella Center, i tillegg til å være en av tre hovedsamarbeidspartnere med København kommune.