Nyheter

Blir Min Klimaplan årets klima-app?

Ill.: Gerilja

Publiseringsdato: 28. juni, 2012

Skrevet av: Andreas Kokkvoll Tveit

I kveld skal vinneren i Verdensbankens store klimaapp-konkurranse kåres. Henrik A. Lund er til stede i Washington under prisutdelingen, og krysser fingrene for at Bellonas bidrag går av med seieren.

Under årets Bellona-konferanse 24. mai ble Norges første klima-app, Min Klimaplan, lansert.

Uken etter ble det klart at den var nominert som en av finalistene i Verdensbankens store «Apps for Climate»-konkurranse.

Torsdag kveld nærmere midnatt faller avgjørelsen. Fra Bellonas side er leder for Bellonas næringslivssamarbeid Henrik A. Lund på plass for å kunne ta imot en premie.

– Det er en stor ære å bli plukket ut som en av finalistene her. Mange gode bidrag har vært med i konkurransen, og det gleder oss at arbeidet vårt blir satt pris på, sier han.

Appen ble designet av Oslo-byrået Gerilja, og er laget i samarbeid med Energi Norge, Transnova, BKK og Statkraft.

Vil skape engasjement

Formålet med Min Klimaplan er å gi folk flest muligheten til å lage sin egen masterplan for norsk klimapolitikk.

– For å få med flest mulig på laget i klimakampen, må vi sørge for at folk føler at klimapolitikk er til å forstå seg på. Det er en av grunnene til at vi har laget appen, som viser hvor man kan kutte utslippene og hvilken pris det vil ha, og hvor stor effekten vil være.

– Alle må med!

Applikasjonen viser tydelig at det ikke går an å ta alle kuttene ett sted i samfunnet. Effekten på andre sektorer blir voldsomt stor hvis enkelte sektorer skjermes.

– I klimadebatten får man inntrykk av at alle kuttene kan gjennomføres i transportsektoren eller i industrien. Men for å nå målene på en best mulig måte må alle sektorer bidra, noe som er veldig tydelig med Bellonas nye klimaplan-app, sa Bellonas energirådgiver Håvard Lundberg da appen ble lansert.